Η Δρ. Μαλισόβα Όλγα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με γνωστικό αντικείμενο Διατροφής με έμφαση στη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Γεωπονικών Επιστημών, από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων από Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην  Εκτίμηση ενυδάτωσης και διατροφικής συμπεριφοράς σε γενικό πληθυσμό και σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και στην Διατροφική επισφάλεια, στις Πολιτικές στα τρόφιμα και στην διατροφή, στην Βιοδιαθεσιμότητα συστατικών τροφίμων και στην Μεσογειακή διατροφή. Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και ερευνήτρια σε 13 ερευνητικά προγράμματα. Μέχρι σήμερα έχει 25 δημοσιεύσεις με h-index 12 (>649 citations), έχει 41 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια, καθώς και δύο συμμετοχες στον ετήσιο εθνικό διαγωνισμό δημιουργίας καινοτόμων-οικολογικών προϊόντων διατροφής «Ecotrophelia», με το ρόφημα For God’s Shake και τα Carob Crunchies που απέσπασαν το 3ο βραβείο καινοτομίας.