Ο Δρ. Φώτης Τέκος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της FoodOxys, τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και Διευθύνων Σύμβουλος της Olea Fortius. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα Forbes 30 Under 30 (2024) για τη συμβολή του στην καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα. Με διδακτορικό στην τοξικολογία των ελευθέρων ριζών, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει συγγράψει περισσότερα από 30 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Οι εταιρείες του δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η διατροφογενετική, η ανάλυση τροφίμων και ζωοτροφών, οι ισχυρισμοί διατροφικής αξίας και οι πιστοποιήσεις ποιότητας. Το έργο του εστιάζει στη διασύνδεση της έρευνας με την αγορά, ενισχύοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της υγείας, της ευζωίας και της αγροδιατροφής.