Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος, Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ)

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1971 στην Σκοτάνη Καλαβρύτων. Από την ηλικία των 19 χρόνων μέχρι και σήμερα ασχολείται  επαγγελματικά με την κτηνοτροφία. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Θεοδωροπούλου και πατέρας τριών παιδιών του Φώτη, της Αναστασίας και του Νικόλα.

Το 2003 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων και από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του νυν Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Έχει διατελέσει πρόεδρος στην Ένωση Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών (ΕΝΣΑ) στα πλαίσια της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), με παράλληλη δράση σε φορείς και οργανώσεις με αγροτικό περιεχόμενο, ενδεικτικά είναι μέλος και νυν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΔΙΠΠΑΦ και μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Ελληνικής Φέτας ΠΟΠ.

Από την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τον Μάιο του 2017 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ και για συντομία «ΕΘ.Ε.Α.Σ.», ή Ένωση, εκπροσωπεί τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ελλάδος καθώς και τα λοιπά νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Μ.Α.Σ.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), εκτός από τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας και αποτελεί την Εθνική συντονιστική τους οργάνωση.

Η ΕΘΕΑΣ αποτελεί τη διάδοχο κατάσταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία και λειτουργούσε από το 1935, ως κορυφαίος ιδεολογικός και συντονιστικός φορέας των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 2ας Απριλίου 2022, ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ.

Προσωπικό του στοίχημα είναι η συνέχιση της θετικής πορείας του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, της περαιτέρω ανάπτυξης του με την παραγωγή νέων προϊόντων πέραν της καθιερωμένης βαρελίσιας Φέτας ΠΟΠ.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere