Θεοφάνης Ζαχαράτος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Υποψήφιος Διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Θεοφάνης Ζαχαράτος είναι Διδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικός Συνεργάτης στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και στα Χρηματοοικονομικά. Η διδακτορική του έρευνα επικεντρώνεται στη συμπεριφορά των καταναλωτών σχετικά με το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπληρώνουν η Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι 17 ΣΒΑ και το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ, το 2019 έλαβε υποτροφία από τον Ευρωπαϊκό φορέα EIT Climate KIC.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον καθημερινό και επιστημονικό τύπο. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και της Συμμαχίας Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ae4ria). Τέλος, για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ως Project Manager και Σύμβουλος σε θέματα όπως, η αειφορία και η αγροτική οικονομία.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere