Έφη Λαζαρίδου, Chief Executive Officer, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Η Έφη ηγείται του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά από την προγραμματική του εξαγγελία (2018) μέχρι σήμερα. Ο οργανισμός ξεκίνησε μέσω ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να στηρίξει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή στην Ελλάδα.

Ο οργανισμός έχει υποστηρίξει 30.000+ επαγγελματίες και 120+ μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ίδρυση νέων συνεργατικών σχημάτων και την ανάπτυξη πολυάριθμων αγροδιατροφικών προϊόντων. Έχει εδραιώσει εκτενές δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών, διατηρώντας στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ. Δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία με πολλαπλασιαστή x3,6, στηρίζοντας τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής και του τροφίμου ως καριέρα επιλογής για τους νέους.

Με την ηγεσία της, ο οργανισμός λαμβάνει εθνική και διεθνή αναγνώριση: αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκό Best Practice της DGAgri European Commission, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ, επιλέχθηκε στο 3Μ Impact Global, συμμετείχε με πρόσκληση της Ουγγρικής Κυβέρνησης στο ECOSOC Youth Forum 2023, Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, επεκτείνει τη δράση του στη Μεσόγειο εγκαινιάζοντας συνεργασία με την General Fisheries Commission of the Mediterranean, Food & Agriculture Organization των Ηνωμένων Εθνών.

Η Έφη αναγνωρίστηκε για το έργο της στην έκδοση «Ηγέτιδες» της Καθημερινής. Είναι μέλος Δ.Σ. του Smart Agro Hub Competence Center, των Επιτροπών Αγροτεχνολογίας, Eλληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Αγροτικής Οικονομίας, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Αγροτικής Εξέλιξης, International Chamber of Commerce Women, «Ελληνική Διατροφή 2.0», ΥΠΑΑΤ. Αρθρογραφεί σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, γυναικείας επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Είναι έμπειρη επαγγελματίας στρατηγικής μάρκετινγκ με ιστορικό επιτυχούς ολοκλήρωσης σύνθετων διεθνών έργων και έργων εθνικής σημασίας στην Ελλάδα, όπως η Στρατηγική Μάρκετινγκ και Branding για την Ελλάδα ως Τουριστικό Προορισμό, το μεγαλύτερο έργο συμβουλευτικής στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και η Διεθνής Στρατηγική Μάρκετινγκ και  Branding για το Ελληνικό Κρασί.

Κατέχει Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πολιτιστική Διαχείριση (City University of London) και στο Marketing (Chartered Institute of Marketing of London). Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, πιστοποιημένη business coach, Associate του Chartered Institute of Marketing London, μέντορας σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, Διπλωματούχος φλαουτίστρια και εθελόντρια στο Make-A-Wish-Greece.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere