Άγγελος Χασιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ στην επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής

Ο Άγγελος Χασιώτης είναι Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, έχοντας αποφοιτήσεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜΑ) στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές και την έρευνα εκπονώντας Διδακτορική Διατριβή ως υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στα Δίκτυα Ύδρευσης. Κύριο δραστηριότητας της έρευνάς του είναι οι υδραυλική μοντελοποίηση των δικτύων διανομής νερού ύδρευσης για την ανίχνευση διαρροών και την επίδραση τους στα Σχέδια Ασφάλειας Νερού στους Δήμους και τις Επιχειρήσεις Ύδρευσης.

Ως επαγγελματική εμπειρία, ο Άγγελος έχει εργαστεί για αρκετά έτη ως Τεχνική Υποστήριξη και πωλήσεις σε περιβαλλοντικό εξοπλισμό παρακολούθησης παραμέτρων υδάτων και αέρα καθώς επίσης και σε έργα αυτοματισμού σε Δήμους της Ελλάδος, όπως επίσης και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Έργα που αφορούν την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τα ερευνητικά έργα:

  • Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Δικτύου Ύδρευσης Περιοχής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου
  • Έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης πληροφοριών δικτύου ύδρευσης για ανίχνευση Διαρροών στην πόλη του Άργους
  • Έξυπνο σύστημα ανίχνευσης διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Αιγίου
  • Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φαινομένων πολιτικής προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας
  • Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φαινομένων πολιτικής προστασίας του Δήμου Ζαγορίου

Τέλος, ο Άγγελος συμμετέχει ενεργά ως project manager στην Ομάδα Έργου που έχει αναλάβει την σύνταξη του Συμφώνου Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Ιωαννιτών με την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τον αισιόδοξο στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030».

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere