Βικάτου Ολυμπία Δρ,

Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Υπουργείο Πολιτισμού

Η Ολυμπία Βικάτου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρχαία Ολυμπία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέχρι το 2010 υπηρετούσε για 20 χρόνια ως αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ και τότε είχε αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κρόνιου Λόφου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προσφορά για την οποία τιμήθηκε με ηθική ανταμοιβή.

Ακολούθως ανέλαβε τα ηνία της ΣΤ’ ΕΠΚΑ και μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Μεγάλο έργο αφήνει πίσω της, έχοντας δημιουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θερμού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και το “Ξενοκράτειο” το αρχαιολογικό μουσείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και αποκαταστάσεις αρχαιολογικών μνημείων στην Λευκάδα και στην Ναύπακτο.

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου έχει βραβευθεί ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Πολιτισμός» για το έργο που προσέφερε ως προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

All Sessions by Βικάτου Ολυμπία Δρ,

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere