Ο Δρ. Άρης Επ. Γιαννακάς από το 2020 έως σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Χημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών Νανοδομών στην Τεχνολογία Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Ερευνητικά ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Κυκλικής Οικονομίας, Χημικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας Τροφίμων. Η τρέχουσα ερευνητική του ενασχόληση είναι η αξιοποίηση βιομάζας και παραπροϊόντων τροφίμων στη σύνθεση, και τον χαρακτηρισμό βιοδιαθέσιμων / βιοδραστικών νανοδομών και εφαρμογή η τους στη συντήρηση, την επεξεργασία, την ασφάλεια τροφίμων και την ενεργή ή και έξυπνη συσκευασία τροφίμων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, είναι κάτοχος ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, έχει δημοσιεύσει 80 άρθρα σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τα οποία έχουν δεχθεί περισσότερες από 2600 αναφορές ενώ ο δείκτης απήχησης των εργασιών του είναι 29 (hindex=29 google scholar). Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα Stanford ως μέλος του 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου στην επικαιροποιημένη βιβλιομετρική μελέτη του Εκδοτικού Οίκου Elsevier για το έτος 2022-23 των J. P.A. Ioannidis (Main Subfield: Physical Chemistry)