καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Ο Γεώργιος Ζακυνθινός είναι Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την «Τεχνολογία, Ασφάλεια και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων». Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος και Διευθυντής Εργαστηρίου Τροφοθρεπτικών Προϊόντων (Nutraceuticals).
Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με δύο μεταδιδακτορικά, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις σε διεθνή ιδρύματα (ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία). Διδάσκει και ερευνά θέματα υγιεινής και ποιότητας τροφίμων, διατροφής, λειτουργικών τροφίμων και φυτοχημικών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη τροφοφαρμάκων και καινοτόμων προϊόντων με βάση φυσικές πρώτες ύλες. Έχει τρεις πατέντες, πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και πολυετή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το έργο του περιλαμβάνει εκτενή δημοσιευμένη έρευνα, συγγραφή βιβλίων και αρθρογραφία για τη διατροφή και τα λειτουργικά τρόφιμα, ενώ δραστηριοποιείται και σε κοινωνικές δράσεις διάχυσης γνώσης. Σήμερα είναι Β΄ Αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελιάς και Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ».