Παπαθανασίου Βασίλειος

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Βασίλειος Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Σπούδασε Γεωπονικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (1999) και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οικολογία, Διαχείριση και Προστασία του Περιβάλλοντος (2003) και στις Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον (2007) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παρακολούθησε με επιτυχία μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων όπως «Ηγεσία – Θεμελιώδης Αρχές» του Πανεπιστημίου Harvard, «Ηγεσία και Ανάπτυξη Ομάδας» του International Business Management Institute (IBMI) και «Ηγεσία και Παρακίνηση Ομάδας» του European Institute of Management and Finance (EIMF).

Το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 δίδαξε τα αντικείμενα Φυσιολογίας Φυτών και Γενικής Γεωργίας στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του είναι η αναγνώριση της Φάβας Φενεού (Fava Feneou) (PGI)) ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και η καταχώρισή του στο Ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ – ΠΓΕ το Σεπτέμβριο του 2016, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011 ως εργαζόμενος στο Δήμο Σικυωνίων (2010 - 2014).

Από το 2014 εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το διάστημα 2022-2023 διετέλεσε προϊστάμενος στο Τμήμα Προγραμματισμού και Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ, ενώ από το 2023 έως και σήμερα, ως Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού & Υλοποίησης του ΠΑΑ, έχει την ευθύνη για την οργάνωση, εποπτεία, συντονισμό και υλοποίηση Υπομέτρων και Δράσεων του ΠΑΑ (Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί κ.α.).

All Sessions by Παπαθανασίου Βασίλειος

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere