Νικολάου Δημήτριος

Πρόεδρος Μελισσοκομικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1975 και έχει δύο αγόρια, τον Σεραφείμ (11 χρ.) και τον Θεοφάνη (9 χρ.). Έχει καταγωγή από το Νεοχώρι Μεσολογγίου και προέρχεται από αγροτική οικογένεια. Βασικές καλλιέργειες ήταν το ρύζι, τα καλαμπόκια, τα τριφύλλια και τα βαμβάκια. Μαθητής ακόμη του γυμνασίου και αξιοποιώντας παλιές εγκαταστάσεις της οικογένειας, ξεκίνησε την δημιουργία μιας μικρής τοπικής μονάδας χοιρομητέρων, την οποία ανέπτυξε σε μεγαλύτερο βαθμό μετά την στρατιωτική του θητεία.

Παράλληλα, ως μαθητής γυμνασίου, άρχισε σπουδές μουσικής θεωρίας Ανωτέρων Θεωρητικών Κλασικής Μουσικής παίρνοντας το πρώτο πτυχίο στο Αγρίνιο, το 1996, με Άριστα. Ακολούθησαν σπουδές στην Αθήνα, στο Ωδείο Κλασικής & Σύγχρονης Μουσικής στο Μαρούσι όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα Παμψηφεί το 2002.

Μουσική άρχισε να διδάσκει το 1996, στρατιώτης ακόμη, σε παιδιά των χωριών του Έβρου εθελοντικά. Έκτοτε έχουν περάσει 28 χρόνια συνεχόμενης διδασκαλίας. Από το 2001 έως το 2008 διδάσκει συμπληρωματικά και σε δημοτικά σχολεία. Από το 2003 έως σήμερα είναι καθηγητής μουσικής σε ΚΔΑΠ του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Έχει διατελέσει Αρχιμουσικός  στην φιλαρμονική του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και μαέστρος στη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού για μερικά χρόνια. Είναι ιδρυτής και επικεφαλής της λαϊκής ορχήστρας «Λαϊκότροπον» με πολύχρονη συνεχόμενη παρουσία σε διάφορες εκδηλώσεις.

Με την μελισσοκομία άρχισε να ασχολείται τυχαία το 2007. Με τα χρόνια αυξήθηκαν τα μελίσσια, η παραγωγή μεγάλωσε και ακολούθησε η προσωπική του επωνυμία, BEE-thoven (Μπετόβεν) συνδυασμός μέλισσας και μουσικής. Η ανησυχία του όμως για βελτίωση, τον οδήγησε πριν 10 χρόνια στον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι. Οι εκλογές του 2016 τον ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς και στη θέση του αντιπροέδρου. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου και ήδη διανύει τη δεύτερη θητεία. Η συνδικαλιστική του δράση και γνώση τον οδήγησε στο ΔΣ του ανώτερου οργάνου του Κλάδου όπου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος για τα έτη 2022 & 2023. Αρθρογραφεί στο Μελισσοκομικό Βήμα και έχει πραγματοποιήσει ημερίδες επιμορφωτικού χαρακτήρα, δωρεάν, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σέρρες, τα Φάρσαλα, η Καστοριά, Τα Γιάννενα, η Ηγουμενίτσα, η Ρόδος, η Κάρυστος κ.α.

All Sessions by Νικολάου Δημήτριος

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere