Καπότης Γεώργιος, Δρ.

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Βιολογικών Προϊόντων

Ο Δρ. Γεώργιος Καπότης Καθηγητής υπήρξε Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και είναι αφυπηρετήσας καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος Master of Science του Πανεπιστημίου του Guelph - Καναδάς. Από το 1993 δραστηριοποιείται ερευνητικά με την βελτίωση του κολοκυθιού και μέσω της υλοποίησης επτά ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία ήταν επιστημονικός υπεύθυνος δημιούργησε μια τράπεζα γενετικού υλικού κολοκυθιού εγχώριας κυρίως προέλευσης και μεγάλο αριθμό υβριδίων. Ένας σημαντικός αριθμός υβριδίων αξιολογείται σήμερα σε συνεργασία με εταιρίες σπόρων με σκοπό την διάθεσή τους στην αγορά. Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τα Ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη βελτίωση εγχώριων ποικιλιών λαχανικών-παραγωγή υβριδίων και μετασυλλεκτική φυσιολογία νωπών προϊόντων, στη Θρέψη Φυτών. Έχει συμμετάσχει επίσης σε ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές.

Πρόσφατα έχει συμμετάσχει στα ακόλουθα ερευνητικά έργα . Μέλος της ομάδας έργου  με κωδικό MIS 5003507 του Προγράμματος Interreg V- A Greece-Italy (έτη 2014 2020).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «RIS3 – Αγροδιατροφή» με Ακρωνύμιο SQUASHD. (κωδ MIS 5040314 / έτη 2018 – 2021)

Συντονιστής & επιστημονικός υπεύθυνος του έργου Μ16ΣΥΝ2-00422, στα πλαίσια του προγράμματος ΥΠΟΜΕΤΡΟ 16.1 – 16.2 Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» (2023-2025)

Το 1999 εγκατέστησε βιολογικό αμπελώνα 44 στρ στους πρόποδες του των Ακαρνανικών Ορέων και το 2007 δημιούργησε μικρό επισκέψιμο οινοποιείο με ξενώνες.

Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολογικών Προϊόντων.

All Sessions by Καπότης Γεώργιος, Δρ.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere