Μάγδα Κοντογιάννη

Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, με καταβολές Βλάχικες και Αρβανίτικες είναι κτηνοτρόφος τέταρτης γενιάς στον ιδιόκτητο στάβλο (από το 1966, στις Αχαρνές, Αττικής).

Με την ανελαστική πιεστική της επί 365 ημέρες φροντίδας του περιβάλλοντος (φυτικό & ζωικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό, πολιτικό, οικονομικό κλπ) η οικογένειά της παράγει πραγματικό πρωτογενή πλούτο.

Ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε σε όλους τους τομείς του κτηνοτροφικού επαγγέλματος, στην ενημέρωση των συμπολιτών για την παραγωγή της δικιάς τους τροφής και στην οργάνωση συλλογικών δραστηριοτήτων.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη γεννημένη και μεγαλωμένη μέσα στην κτηνοτροφία, στον ίδιο τόπο, στις Αχαρνές, ζει με όλους τους συμπολίτες της, παλαιούς περιβολάρηδες και ανθοπαραγωγούς των Αχαρνών, τις πραγματικές υπαρξιακές αγωνίες και την πολιτιστική καταπίεση των αγροτών για βίαιη αλλαγή του τρόπου ζωής τους, απλά διότι έτυχε να βρίσκονται δίπλα σε ταχέως και αυθαίρετα γιγαντούμενες τσιμεντουπόλεις.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη πιστεύει στην ανάγκη εξεύρεσης συμβιωτικών λύσεων στις περιαστικές περιοχές, ώστε οι τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου να καταστούν πάλι ισόρροπες και βιώσιμες-αειφόρες με συλλογική δράση και συνεργασία όλων. Από το 2013 δραστηριοποιείται έντονα στον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Στα προ covid-19 χρόνια συντόνισε πάνω από 400 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων: ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, τυροκομήσεις, μαγειρέματα, τηλεοπτικές εκπομπές, ενημερώσεις πολιτών & μαθητών, Επισκέψεις Μελέτης, συμμετοχή σε εκθέσεις, προσπάθεια συγκρότησης Ομάδας Τοπικής Δράσης για την ανάπτυξη της Υπαίθρου της Αττικής κλπ.

Κατά την πανδημία covid-19 και μετά πραγματοποίησε πάνω από 430 ανοικτές δημόσιες διαδικτυακές εκδηλώσεις στο zoom σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και την κτηνοτροφία. Επίσης συμμετείχε στο «ΟΡΑΜΑ 2040» της ΕΕ το 2021 και στο «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040 για την ΥΠΑΙΘΡΟ» της ΕΕ το 2022.

All Sessions by Μάγδα Κοντογιάννη

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere