Καθηγητής Γενικής Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Αθανάσιος Λάνταβος είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Παν/μίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο : «Γενική Χημεία». Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τα κάτωθι πεδία: 1)Ανάπτυξη μεθοδολογίας παρασκευής νανοσύνθετων υλικών φυσικών και τεχνιτών πολυμερών-νανοπρόσθετων (αργίλων, οξειδίου του γραφενίου κ.ά.). Μελέτη διαπερατότητας (σε οξυγόνο και υγρασία), έλεγχος μηχανικών ιδιοτήτων των παραπάνω υλικών και διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης τους ως υλικά συσκευασίας τροφίμων ή άλλες γεωργικές εφαρμογές. 2)Σύνθεση – χαρακτηρισμός μικτών οξειδίων και μελέτη καταλυτικής δραστικότητας σε αντιδράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. 3)Ανάπτυξη μεθοδολογίας χαρακτηρισμού πορώδους υλικών. 4)Ανάπτυξη-εφαρμογή τεχνικών ελέγχου ποιότητας-γνησιότητας και ελέγχου γεωγραφικής προέλευσης τροφίμων. Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει εβδομήντα οκτώ εργασίες σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών, εξήντα έξι εργασίες δημοσιευμένες σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και μία διεθνή πατέντα. Το δημοσιευμένο έργο του έχει προσελκύσει πάνω από 3.200 αναφορές με συντελεστή h=34. Έχει επιβλέψει τρεις διδακτορικές διατριβές και μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διατριβών στο ΕΑΠ

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere