Σέρκος A. Χαρουτουνιάν

Σέρκος A. Χαρουτουνιάν

Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Σέρκος Α. Χαρουτουνιάν είναι Καθηγητής (πρώην Αντιπρύτανης) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπή του FAO (Food Agriculture Organization) των Ηνωμένων Εθνών. Είναι συγγραφέας 178 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με περισσότερες από 5.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία και μέλος της εκδοτικής επιτροπής πέντε διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Το έργο του έχει βραβευτεί από την Ε.Ε. και εστιάζεται στην Κυκλική Οικονομία, την αξιοποίηση των Φυσικών Προϊόντων, τον μετριασμό των επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης και την ανάδειξη Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων & Τροφίμων. Έχει συντάξει τους φακέλους πιστοποίησης ως προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ για τη «Φάβα Σαντορίνης», το «Τοματάκι Σαντορίνης», τα τυριά «Κασκαβάλ Πίνδου» και «Τσαλαφούτι» και τη «Σαρδέλα Καλλονής».

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere